Modal content
×

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI

Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.

Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.

Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.

1.Kişisel Verilerin İşlenme Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:

  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin yürütülmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması ve ilgili iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması.
 
2.Kişisel Verilerin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarım Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.

3.Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi

Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.

4.Çerezleri Kullanım Amacı

Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;

İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.

Teknik olarak web sitemizde kullanılan çerez türleri aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.

Oturum Çerezleri

(Session Cookies)

Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır.

 

Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:

  • • İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,
5.Çerez Tercihlerini Kontrol Etme

Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.  

6.Veri Sahiplerinin Hakları

Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.

 

  • e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Diğer Valilikler

Valilikler

T.C. Düzce Valiliği
T.C. Düzce Valiliği
T.C. Düzce Valiliği
  • VALİLİK
    Yöneticilerimiz Valilik Birimleri Tarihçe İl Protokol Listesi Mevzuat İl Etik Komisyonu Kurumsal Kimlik
  • DÜZCE
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    Hizmet Birimleri Bağlı Birimler Bakanlıkların Taşra Teşkilatı Kamu Hizmet Standartları Projeler ve Yatırımlar Muhtarlıklar Online Başvurular
  • GÜNDEM
    Haberler Validen Haberler Duyurular
  • İLETİŞİM
°C
6
Haziran2025
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • VALİLİK
    • Yöneticilerimiz
      • Vali Selçuk ASLAN
      • Vali Yardımcıları
        • Haluk Çakmak
        • Dr. Ömer Yılmaz
        • Ömer Sağlam
        • Furkan Alpay
      • Kaymakamlar
        • Deniz Pişkin
        • Taha Furkan Sönmezel
        • Furkan Alpay
        • Server Esra Arık
        • Selçuk Yosunkaya
        • Ali Açıkgöz
        • Hüseyin Demirkol
    • Valilik Birimleri
      • İl Yazı İşleri Müdürlüğü
      • Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü
      • İl İdare Kurulu Müdürlüğü
      • İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü
      • Özel Kalem Müdürlüğü
      • İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
      • İdare ve Denetim Müdürlüğü
      • Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü
      • İdari Hizmetler Şube Müdürlüğü
      • İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü
      • Açık Kapı Şube Müdürlüğü
    • Tarihçe
      • Hükümet Konağı Tarihçesi
      • Görev Yapmış Valiler
    • İl Protokol Listesi
    • Mevzuat
    • İl Etik Komisyonu
    • Kurumsal Kimlik
  • DÜZCE
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    • Hizmet Birimleri
    • Bağlı Birimler
    • Bakanlıkların Taşra Teşkilatı
    • Kamu Hizmet Standartları
    • Projeler ve Yatırımlar
    • Muhtarlıklar
    • Online Başvurular
  • GÜNDEM
    • Haberler
    • Validen Haberler
    • Duyurular
  • İLETİŞİM

Akçakoca Meslek Yüksek Okulunda Ekmek İsrafını Önleme Eylem Planı Kapsamında Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Düzce İli Ekmek İsrafını Önleme Eylem Planı kapsamında; Akçakoca Meslek Yüksek Okulunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü(FAO) tarafından yapılan araştırmalarda;  başta çürüyen yaş meyve ve sebzeler ile çöpe atılan ekmek olmak üzere; dünyada gıda israfının  % 33 düzeyinde olduğu ve israfın her geçen gün artış gösterdiği tespit edilmiştir. Diğer taraftan artan nüfusa karşın; kuralık vb nedenler ile azalan bitkisel ve dolayısı ile hayvansal üretime bağlı gıda fiyatlarındaki aşırı artış sebebiyle; yeterli miktar ve kalitede gıdaya erişim her geçen gün daha da zorlaşmaktadır. Bunun sonucu olarak yaklaşık 870 milyon insan açlık çekmekte ve hastalıkların % 70’i yeterli ve dengeli beslenememekten kaynaklanmakta olup,  ölümlere sebep olmaktadır. 
Bu araştırmalar sonucu; dünyadaki israfın % 25 azaltılması ile açlığın önlenmesinin mümkün olabileceğini görülmüştür. Ayrıca; üretimin arttırılmasından daha önemli olanın; israfın önlenmesinin olduğu ve böylece; emek, sermaye ve hammadde israfından da tasarruf edilerek; gelecek nesillerin doğa hakkının da zayi edilmemiş olacağı değerlendirilmiştir. 
Ekmek israfının önlenmesine ilişkin toplumsal bir duyarlılık ve farkındalık oluşturulmasına öncülük etmek, ekmeğin israf edilmeden tüketilmesi duyarlılığını geliştirmek, yetişecek olan çocuklara okul çağında ekmek israfının önlenmesini anlatmak, ekmeğin israf edilmemesi gerektiğini ifade etmek, toplumun dikkatini çekmek üzere bu toplantı ve çalışmalar devam edecektir. Başta kamu kurumlarımız olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve tüm vatandaşlarımızın bu projenin bir parçası olması, kampanyanın istenen hedefe ulaşmasında önemli katkılar sağlayacaktır
Ülkemizde ise ekmek israfı ile ilgili yapılan araştırmalarda; 2008 yılına göre 2012 yılında ekmek israfında % 20 artış göstermesi üzerine;    2013/3 No’lu Başbakanlık Genelgesi ile başlatılan “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” Valiliğimizce  de sürdürülmektedir. Bu doğrultuda hazırlanan “Düzce İli Ekmek İsrafını Önleme Eylem Planı” kapsamında;  Akçakoca Meslek Yüksek Okulunda Gıda Mühendisleri Arzum Bahar Kurtoğlu, Aslıhan Pehlivan ve Fahri Furkan Çakır tarafından konu ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. Ekmek israfı sonuçları anlatılmıştır.
Ülkemizde 2012 yılında yapılan araştırmaya göre; günde yaklaşık 6 milyon, yılda 2,1 milyar adet ekmeğin israf edildiği ortaya çıkmıştır. Söz konusu ekmek israfının o yılki parasal karşılığı; yaklaşık 1,6 milyar TL’dir. Bu durum; Ülkemizin ekmek israfında dünyada ilk sıralarda yer aldığını göstermekte olup,  un ihracatından elde edilen bir yıllık gelire eşdeğerdir. Ayrıca o yıl ki 1.6 Milyar TL  ile  yaklaşık; 80 adet hastane, 500 adet öğrenci yurdu, 500 adet okul yada 500 km duble yol yapılabilmektedir.
2013 yılında başlatılan kampanya sonucu 2012 yılındaki; 5,95 Milyon adet günlük ekmek israfı 4,9 milyon adete düşürülerek, yıllık 384 milyon adet ekmek çöpe atılmaktan kurtarılmış olup,  bunun 2013 yılı parasal karşılığı 300 Milyon TL’dir. Tam buğday, kepekli ve ambalajlı rol ekmek ile % 10 azalan ekmek tüketiminin  parasal karşılığı  ise 2,5 Milyar TL olup, toplamda  yıllık 2,8 Milyar TL tasarruf sağlanmıştır. 
2013 yılı araştırma sonuçlarına göre; ekmek israfının yaklaşık; % 62’si fırınlarda, % 28’i evlerde, %10’u pansiyon, otel vb. yemekhane ve lokanta gibi toplu tüketim yerlerinden kaynaklanmaktadır. İsrafın en çok ekmek fırınlarından kaynaklanması; başta fırınlarda ve ilgili diğer yerlere yönelik  israfın azaltılmasına yönelik çalışmaların yapılmasını gerekli kılmıştır.
Ekmek israfının başlıca nedenleri; ekmeğin ihtiyaçtan fazla alınması, yemekhanelerde kullanılan ekmeğin büyük dilimler halinde  veya rol ekmeğin ambalajsız olarak sunulması, fırınlarda ihtiyaçtan fazla üretim yapılması, ekmeğin uygun olmayan şartlarda bulundurulup bayatlatılması veya erken bozulması,  fazla ekmeğin alternatif değerlendirilme yöntemlerinin bilinmemesidir.
Film gösterimi ve sunu şeklinde yapılan ekmek israfı ve önlemeye yönelik bilgilendirme sonucu sorular cevaplandırılmıştır.
 
 
https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 

Bizi Takip Edin

  • İlan Portalı
  • KAAN Uygulaması
  • Düzce Fotoğrafları
  • Düzce Şehitleri
Camikebir Mahallesi, İstanbul Caddesi, No:45 H Blok
0 (380) 524 13 70
 
Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruz 🍪 Çerez politikamız hakkında bilgi edinmek için tıklayınız